woensdag 26 november 2014

Leer nu deze effectieve zwemtechnieken!

Voor alle zwemmers - beginners of expert - is het belangrijk om het onderscheid tussen de verschillende zwemslagen en zwemtechnieken te (her)kennen. Bepaalde technieken vormen namelijk de basis van het zwemmen en uw zwemvaardigheden kunnen zo flink ontwikkeld worden. Of het zal u extra steun bieden tijdens een flink potje wedstrijd zwemmen.

 Voel je comfortabel

Zwemschool SwimBee raad alle zwemmers aan om allereerst comfortabel te worden in het water. Dit doe je door de juiste technieken te ontwikkelen, maar ook zeer zeker door een goede ademhaling. Zorg dus dat u gauw leert uw ademhaling te reguleren. Hiermee zal u sneller door het water gaan en geen extra energie verspillen.

Leer drijven

Ok, u heeft diep adem gehaald en een weg in het water gevonden. Weet vervolgens dat water een opwaartse kracht heeft waardoor u kunt drijven aan de oppervlakte, mits u uw voeten beweegt. Het is tevens deze opwaartse kracht die uw lichaamsgewicht zal minimaliseren. Hierdoor beweegt u makkelijk door het water.

Leer de Flutter kick
Alle zwemmers gebruiken hun armen en benen om in het water vooruit te komen. De flutter kick is een simpele en effectieve techniek waarmee uw lichaam makkelijk verplaatst wordt. De flutter kick houdt simpelweg in dat uw de benen één voor één langs elkaar beweegt. Denk maar aan een hond die zwemt in het water. De benen gaan snel op en neer. Dit is de basistechniek van het zwemmen die voorkomt dat u verdrinkt.
Leer schoolslag kick
Bij de schoolslag kick is het erg belangrijk dat uw voeten in cirkels bewegen. U beweegt uw voeten van buiten naar binnen. Vervolgens zwemles amsterdam maak je dezelfde beweging met je benen. Je brengt langzaam beide benen richting bips en streekt ze daarna via de zijkant uit. Door deze slag versnel je het tempo. De schoolslag kick is moeilijker dan de flutter kick, maar het vormt een erg goede basis voor andere technieken en het behalen van een goede snelheid.
Leer watertrappelen
Een andere essentiele techniek is watertrappelen, aangezien dit ervoor zorgt dat we niet verdrinken. Door het trappelen blijf je drijven en zal je hoofd boven water blijven. Het is een erg goede oefening voor je lichaam en ademhalingssysteem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten